Известие

Collapse
No announcement yet.

ABS започна да свети постоянно

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ABS започна да свети постоянно

някъде бях чел за колега на който беше започнала да му свети постоянно на таблото ABS, но не откривам с търсачката. колата е 2.4 jtd 2000 година и понеже днес беше заледеноABSа се включваше често, но по едно време започна да свети постоянно и колата си поднасяше без да включва abs. някакви идеи какво следва от тук?

Първоначално публикувано от newuser Покажи съобщение
    някъде бях чел за колега на който беше започнала да му свети постоянно на таблото ABS, но не откривам с търсачката. колата е 2.4 jtd 2000 година и понеже днес беше заледеноABSа се включваше често, но по едно време започна да свети постоянно и колата си поднасяше без да включва abs. някакви идеи какво следва от тук?
    Колега аз бих те посъветвал да отидеш на диагностика , и да видят грешката.
    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

тва ясно за диагностиката. дали е възможно само от софтуерна грешка да спре да работи ABS?

Comment

тва ясно за диагностиката. дали е възможно само от софтуерна грешка да спре да работи ABS?
        Колега аз не съм много компетентен, но мисля , че може, все пак компютър го управлява. Но едвали някой тук може да ти каже точно къде е проблема, само диагностиката може да ти помогне. Но определено в това време е хубаво АБС да ти е изправен мен днес 3 пъти ми се включи на киша.
        Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

с abs е друго нещо, на мен днес 10-тина пъти сигурно ми се включи и до там.. след това без него беше като шейна... просто като знам с тея диагностики до каде я докарват обикновенно... предпочитам първо да видя кво ще кажат тези дето са патили

Comment

с abs е друго нещо, на мен днес 10-тина пъти сигурно ми се включи и до там.. след това без него беше като шейна... просто като знам с тея диагностики до каде я докарват обикновенно... предпочитам първо да видя кво ще кажат тези дето са патили
            Да ти кажа тези дето са патили в 80% от случейте се оправят с диагностика Ползвай търсачката и ще се убедиш в думите ми
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

При мен беше разхлабена една от клемите на акумулатора, която захранва ABS.
              След стягането се оправи.

http://alfaromeo-bg.com/forum/showth...%E5+abs&page=2
              http://www.alfaromeo-bg.com/forum/sh...ad.php?t=37727

Comment

мерси на изказалите мнение по въпроса. ще гледам да пиша какво е станало на диагностиката, но днес сутринта се наложи да пътувам и сам спря да свети abs-а и шсичко беше наред (засега

Comment

Първоначално публикувано от Crazy_Element Покажи съобщение
                  Колега аз бих те посъветвал да отидеш на диагностика , и да видят грешката.
                  Аз пък те съветвам да видиш първо предпазителя(бушона) на АБС-то, преди да отидеш на диагностика.
                  Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                  sprint tropheo
                  155/1.8
                  156/2.0 Selespeed

Comment

Това че имат нужния софтуер да чистят грешки , не значи че диагностицират нещо
                    Толкова сервизи не са наясно какво правят, че нямам думи. Същото е, все едно аз да си изчистя грешката.
                    И нали - готово давай 10,20,30лв и bye.
                    И най ми харесва думата "Читава диагностика" и т.н.

Ако обичате, кажете ми какво трявба да включва една процедура по диагностика за която, примерно, съм платил 30лв. Да речем, че ми свети лампа на ABS.

Не искам да звуча груб, но повечето сервизи в Пловдив са крайно некомпетентни и това ми е мнението...

Comment

Отиваш, закачат компютъра, казват ти примерно - датчик abs, сменят го и готово. В идеалния случай.
                      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

И при мен беше така индикатора на таблото светва и ABS-а не работеше. Проблема се оказа съвсем тревиален- придръпната ръчна спирачка- апарата на задна лява гума замръзва и не може да се освободи. Докато се размръзи колелото остава блокирано и се пързаля по леда (това в разтояние от 10м. се оправя), но компа отчита грешка при задното колело, лампата светва и ABS-не бачка. След като запаля колата и всичко е наред. Може и при теб да е така и да не се нарага диагностика
                        Alfa Romeo 156/1.8 T.S/ 144 h.p.

Comment

Първоначално публикувано от B. Stamatov Покажи съобщение
                          И при мен беше така индикатора на таблото светва и ABS-а не работеше. Проблема се оказа съвсем тревиален- придръпната ръчна спирачка- апарата на задна лява гума замръзва и не може да се освободи. Докато се размръзи колелото остава блокирано и се пързаля по леда (това в разтояние от 10м. се оправя), но компа отчита грешка при задното колело, лампата светва и ABS-не бачка. След като запаля колата и всичко е наред. Може и при теб да е така и да не се нарага диагностика

Напълно подкрепям горното мнение. Цял ден карам със замръзнала ръчна и от време на време АБС ми отказваше и светваше лампата на таблото... като отпусне ръчната АБС сработва сам дори без да гася колата.
                          Аlfa Romeo 156 2.4 10v JTD + Hybrid GT2260V + remap + K&N rerouted intake + straight pipe exhaust 76mm + FMIC - cat - EGR... + 19" OZ Superleggera + KONI FSD + 6speed gearbox

Comment

не е проблем че ще дам 10-20 или 30 лева, точно за това ставаше въпрос, че явно не само в Бургас е трудно да се намери някой да ти направи диагностика както трябва и да разчете за какво става дума.За това предпочитам да ровя пършо тук и да питам колегите които са патили. днес не ми остана време да ходя да търся къде да я погледнат, но ми се наложи да въртя около 140-150 км предимно в градът и нямаше проблеми. АБС-a си работеше идеално, просто от тва което чета си мисля, че заради ледът както спомена Bobo и големия студ е станал фалът. Между другото Bobo, знаеш ли Нено дали е още в Бургас?

Comment

не е проблем че ще дам 10-20 или 30 лева, точно за това ставаше въпрос, че явно не само в Бургас е трудно да се намери някой да ти направи диагностика както трябва и да разчете за какво става дума.За това предпочитам да ровя пършо тук и да питам колегите които са патили. днес не ми остана време да ходя да търся къде да я погледнат, но ми се наложи да въртя около 140-150 км предимно в градът и нямаше проблеми. АБС-a си работеше идеално, просто от тва което чета си мисля, че заради ледът както спомена Bobo и големия студ е станал фалът. Между другото Bobo, знаеш ли Нено дали е още в Бургас?
                              Тц днес се прибра
                              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                              sigpic
                              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                              X